Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu bağlantılar

14 Mart 2014 Cuma

Protein Diyeti Nedir? Protein Diyeti Hakkında

Birçok nedenle Protein vucudun olmassa olmazıdır. Zira fazlalığının hastalık olması gibi eksikliği daha çok hastalığa sebebiyet verir.


Çeşitli enzim ve kimyasallar protein olmadan sentezlenemez. Tüm bu özellikleri nedeni ile uzmanlar çeşitli yaraların hızlı iyileşmesi için protein diyetleri önerir. Protein açısından zengin beslenme, iyileşme sürecini arttırır ve enfeksiyonların önüne geçer.

protein diyetinin faydaları

Herhangi bir yaralanmanız varsa, vücudun iyileşme sürecini arttırmak için, proteinden zengin gıdaları yemelisiniz. Et ve et ürünleri, balık, yumurta, fasulye, ıspanak başlıca protein kaynaklarıdır. Yüksek enerji içeren protein içecekleri de bu arada kullanılabilir. bu programı uygularken bol su içmek, iyileşme sürecine çok fazla katkı verir. Hasta olduğunuz dönemlerde yemek yemek istemeyebilirsiniz. İştah kaybı, hastalıklar ile birlikte gelişen bir durumdur. Bu noktada, 3 öğün yemek yemek sizi zorluyorsa bu üç öğünü 5-6 öğüne bölebilirsiniz. Böylece gerekli olan protein rahatlıkla alınır.




Yara iyileşmesinde protein en önemli katkıdır. Proteinler, enerji kaynaklarıdır ve bağışıklık sistemini hızla tamir eder. Protein almak özellikle yaralanma durumlarında ülser yaraları, kaza yaralanmalarında tedaviyi hızlandırır. Protein, dışarıdan gelen mikroplar ile savaşmamızı sağlar. Hücrelerin onarımını sağlar. Vücutta antikor üreterek bağışıklığı geliştirir. Sinir ve kas sistemini kontrol eden hormonların salgılanmasını sağlar.


Protein eksikliğinde, çabuk yorulma ve halsizlik, kansızlık, kan basıncı düşmesi, diş eti hastalıkları, görme bozuklukları ve siroz görülür. Protein fazla alındığında karaciğerde yorulma ve kilo alma başlar. Fazla protein alan bedenlerde su, potasyum, kalsiyum, magnezyum minerali kaybı oluşur. Hayvansal proteinler; et, sakatat, balık, yumurta, süt ve süt ürünleridir. Bitkisel proteinler ; soya fasulyesi, su yosunu, fasulye, badem, fındık, ceviz, tahıllar, ekmek ve baklagillerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder