Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu bağlantılar

6 Ocak 2014 Pazartesi

Kabızlığa Nasıl Geçer? Kabızlığı Ne Önler, Giderir?

Kabızlık 7 den 70 şe sürekli başımıza gelen rahatsız edici bir olay.. Sebebi yine tükettiğimiz besinler... Kabızlığa Bir kaşık Hakiki zeytinyağı, Kayısı, özellikle ceviz gibi besinlerin iyi geldiği söylenir. Ama kabız olmamak da elimizde bunun için kısaca öneriler;



-          Her ana öğününüzde mutlaka yeşillik, salata tüketin.
-          Hiç yağ içermeyen öğünler tüketmemeye özen gösterin. Yeterli miktarda yağ, özellikle bağırsakların düzgün ve verimli çalışması için gereklidir.
-          Haftada en az 3-4 gün kuru baklagil tüketmeye özen gösterin.
-          Haftada  5-6  kez sebze yemeği tüketin. Her gün bir öğününüzde sebze yemeği tercih edin.
-          Kabızlığı engelleyen meyveler tüketin: Erik, elma, şeftali, portakal, armut, ananas, üzüm, kuru erik, greyfurt ve portakal bunlardan bazılarıdır.
Kabızlığı engelleyen sebzelere ise; ıspanak, karnabahar, domates, marul, soğan, şalgam, kereviz, yaban havucu örnek olarak verilebilir.
-          Düzenli su tüketimi çok önemlidir. Günde en az 2 litre su tüketin.
-          Kafeinli içecekler, suyun vücuttan atılımına sebep olduğundan az tüketilmelidir. Çay, kahve ve kola gibi kafeinli içecekleri tüketmemeye özen gösterin.
-          Beyaz ekmek ve beyaz undan yapılmış gıdalar az lif içerdiğinden sindirime yardımcı olmazlar.
-          Hareketsiz yaşam tarzı kabızlığın en sevdiği yaşam şeklidir. Günlük aktivitenizi artırmaya çalışın.
-          Patates kızartması, hamburger, pizza gibi rafine ve işlenmiş yiyecekler kabızlığı tetikler. Bunları tüketmemeye özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder